Spirituele Zintuigen
19 januari 2021 
6 min. leestijd

Spirituele Zintuigen

SPIRITUELE ZINTUIGEN

Spirituele zintuigen ofwel buitenzintuiglijke waarnemingen zijn waarnemingen die niet altijd verklaard kunnen worden, maar die wel aanwezig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je ergens een goed of slecht gevoel over hebt, een roeping voelt, veelsoortige signalen en energieën oppikt, voorspellende gedachten en dromen hebt, situaties aan voelt komen, et cetera. Het zesde zintuig is iets dat zich halverwege intuïtie en voorspelling bevindt. Met hét zesde zintuig wordt iedereen geboren. Alléén niet iedereen gebruikt deze gave.

Iedereen heeft natuurlijke spirituele vermogens in zich. Om de verbinding met de engelen te versterken kun je oefenen. Hoe meer je deze vaardigheden oefent en aanscherpt hoe meer informatie en inzicht je ontvangt van de engelen. De spirituele zintuigen staan voor de verschillende manieren waarop het spirituele rijk de informatie stuurt: helderhorendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid en helderziendheid.

HELDERHORENDHEID

Helderhorend is een ‘duidelijk gehoor’. Het is het geestelijk vermogen om onuitgesproken boodschappen te horen op een hoorbaar niveau. Over het algemeen wordt aanvaard dat helderhorendheid het vermogen is om werkelijke stemmen te horen van engelen, geesten en voorouders in de fysieke oren. Helderhorendheid is niet beperkt tot het horen met de fysieke oren; het wordt ook erkend als de mogelijkheid om verbinding te maken met audioberichten die vanuit de spirituele rijken of de innerlijke stem komen.

Helderhorende mensen kunnen boodschappen en antwoorden horen uit verschillende bronnen. Ze kunnen een boodschap horen in de tekst van een melodie of een gesprek; ze kunnen bepaalde woorden intern horen; ze kunnen willekeurig een lied uit het geheugen horen dat belangrijke informatie bevat of relevant is voor op dat moment. Helderhorende mensen zijn fantastische luisteraars, grote raadgevers of therapeuten. Ze zijn geweldig in het toestaan dat iemand alles uit de kast trekt dat ze nodig hebben, terwijl ze luisteren zonder (ver)oordelend te zijn. Helderhorende mensen worden aangetrokken tot geluiden en muziek; zijn vaak gevoelig voor bepaalde geluiden of liedjes die een emotionele ervaring geeft. Helderhorende mensen stemmen ook af op andere geluiden zoals een druppelende kraan in een andere kamer of tikkende klokken terwijl ze ‘s-nachts liggen te slapen.

Om helderhorendheid te ontwikkelen zul je de vaardigheid van een duidelijke luisteraar dienen te ontwikkelen. Hoe kun  je meer leren luisteren naar je eigen gevoelens? Hoe kun je verbinding maken en meer aanwezig zijn in gesprekken met anderen? In de natuur kun je verbinding maken met alle geluiden. Wat hoor je?

CHAKRA

Helderhorendheid wordt geregeerd door de keel- en derde oog chakra: de oren zitten tussen deze twee chakra’s. De keelchakra staat voor communicatie en luisteren. Het derde oog staat voor alles wat je niet ziet met je fysieke ogen.

KRISTAL

Kristallen van het helderhorend vermogen zijn: Blue Lace Agate, Blue Aura Quartz en Angelite.

AARTSENGEL

De aartsengel die verbonden is met helderhorendheid is: aartsengel Jophiël. Jophiël helpt ons de stem van zelftwijfel te verstommen en binnenin diep te luisteren. Jophiël’s energie is als een verademing. Ze helpt ons om de spanning te overstijgen zodat we ons diepgaand kunnen verbinden met boodschap die in ons opduiken. Wanneer hier een beroep op wordt gedaan, kan Jophiël je helpen de stem van de liefde te horen in plaats van de stem van de angst.

Dankjewel, aartsengel Jophiël, voor je hulp. Ik hoor de stem van mijn ziel en begeleiding luid en duidelijk. Ik ben bereid mij van binnenuit te laten leiden.

HELDERVOELENDHEID

Heldervoelend is een ‘duidelijk gevoel’. Het is het geestelijk vermogen om te voelen op een emotioneel niveau. In de meeste gevallen betekent heldervoelendheid het vermogen om verbinding te maken met de gevoelens en boodschappen van engelen, de geest en met andere mensen. Dit kan alleen worden beschreven als een verhoogd inlevingsvermogen.

Het gaat verder dan de spirituele sferen. Het is ook het vermogen om verbinding te maken met de emoties van een situatie uit het verleden, het heden en zelfs de toekomst. Diegenen die helderziend zijn zullen vaak een ‘gevoel’ hebben dat er iets is gebeurd of staat te gebeuren, het heeft betrekking op de ervaringen van het verleden en het heden. Heldervoelende mensen kunnen vaak voelen hoe iemand anders zich voelt of merkt dat iemand niet helemaal zichzelf is. Heldervoelende mensen kunnen angst of verhoogde emoties ondervinden in hun eigen leven omdat ze vaak overdreven empathisch zijn. Zij nemen het op tegen de energie of de gevoelens van de mensen om hen heen. Als ze leren om zichzelf te disciplineren, dan kan hun gave hen ondersteunen in een volledig en overvloedig leven. Om heldervoelendheid te ontwikkelen is het goed om tijd te besteden aan de verbinding met het lichaam en emoties. Door te voelen en te verbinden met de eigen emoties, de kanalen te openen zodat gevoelens en informatie uit de spirituele sferen ontvangen kunnen worden.

CHAKRA

Heldervoelendheid wordt geregeerd door het hart en de zon, de plexus chakra’s. De hartchakra helpt om verbinding te maken met de goedheid en liefde van een anderen. De zonnevlecht chakra is gestuurd door de ‘darm’ energie.

KRISTAL

Kristallen die je kunt gebruiken om helderziendheid te ontwikkelen zijn: Ruby, Citrine en Watermelon Toermalijn.

AARTSENGEL

De aartsengel die verbonden is met heldervoelendheid is: aartsengel Uriël, de engel van de zon en het licht. Uriël heeft de mogelijkheid om ons te helpen met onze darmen, ons lichaam en alle stijgende behoeften binnenin ons. Wanneer er een beroep op wordt gedaan, kan Uriël helpen zijn licht te laten schijnen op gevoelens die van binnenuit opstijgen. Hierdoor erkennen wij gevoelens om onze helderziende energie sterker te laten groeien.

“Dankjewel aartsengel Uriël, voor het schitteren van licht en goedheid op mijn natuurlijke helderziendheid en empathische vaardigheden. Ik ben klaar om te voelen met duidelijkheid en discipline.”

HELDERWETENDHEID

Helderwetend is een ‘duidelijk weten’. Het is het spirituele vermogen om informatie te weten zonder de situatie of het verhaal te kennen. Over het algemeen is helderwetendheid het vermogen om te weten wat de engelen willen dat je weet. Het kan soms aanvoelen alsof je een geheel van informatie in één keer hebt. Helderwetendheid kan zich ook subtieler laten zien: bijvoorbeeld zoals het aanvoelen dat er een parkeerplek is in een parkeergarage of de ontrouw van de partner van een vriend(in). Helderwetendheid is het vermogen om iets te weten zonder dat je enig idee hebt waarom je deze informatie weet. Het is het vermogen om informatie te weten van de energie van een persoon, plaats, of spiritueel wezen.

Helderziende mensen zijn vaak ‘briljant’ en worden regelmatig overweldigd door gedachten en ideeën als hun gaven nog niet zijn gedisciplineerd. Ze zouden zich in het begin kunnen verzetten tegen meditatie, dit omdat ze gewend zijn aan een drukke geest. Ze kunnen vaak geen ‘rust’ ervaren in hun hoofd. Meditatie en mindfulness zijn voor hen nuttige technieken om ze te helpen bij het reorganiseren van de geest en om ze te helpen ruimte te maken om alles wat ze ontvangen op een rijtje te zetten.

Om helderwetendheid te ontwikkelen kun je een meditatiepraktijk opzetten. Tijdens de meditatie is het belangrijk om engelen hulp te vragen om je geest te organiseren en te zuiveren. Op deze manier ontvang je duidelijke informatie en inzichten uit de hemel.

CHAKRA

Helderwetendheid wordt geregeerd door de kroonchakra (bovenop het hoofd). De kroonchakra vertegenwoordigt de verbinding met God en het hogere zelf.

KRISTAL

Kristallen die je kunt gebruiken bij  onder andere Clear Quartz, Diamond, Lemurian Quartz, Ajoite, en Pink Spodumene (Kunzite).

AARTSENGEL

De aartsengel die toezicht houdt op de kroonchakra en ons kan helpen het vermogen tot helderwetendheid te ontwikkelen is aartsengel Metatron. Metatron is de engel van de New Age en toegewijd aan het helpen van de lichtwerkers. De lichtwerkers staan op en delen hun
geschenken en talenten om de genezing te ondersteunen bij de overgang van de wereld.

“Dankjewel, aartsengel Metatron, om mij diepgaand te verbinden met spiritueel informatie die mijn evolutie en doel ondersteunen.”

HELDERZIEND

Helderziendheid is een duidelijk ‘helder zien’. Het is het geestelijk vermogen om dingen buiten het alledaagse te zien. In de meeste gevallen betekent helderziendheid dat men in staat om engelen, geest, of een energie te zien op het fysieke niveau of met de fysieke ogen, maar dat is niet altijd het geval. Helderziendheid is de capaciteit om een ‘tweede zicht’ te hebben, en het drukt zich uit op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van het individu en van de ontwikkelde vaardigheden. Helderzienden hebben vaak de mogelijkheid om boodschappen te ontvangen door middel van (dag)dromen en zijn in staat boodschappen, visioenen te zien, of informatie te zien met hun innerlijke visie.

Helderziende mensen kunnen vaak situaties ‘zien ontvouwen’ voordat ze zelfs maar gebeuren. Ze hebben een natuurlijk vermogen om de volgende stap te zien en zijn het sterkst in het maken van voorspellingen voor de toekomst. Om helderziendheid te ontwikkelen, is het belangrijk je energie te geven en de tijd te nemen om te werken met je visie. Kies ervoor om alles te zien waar je zou kunnen zijn en ook echt in de omgeving te kunnen zijn. Let op de mensen, de kleuren en alles wat er is in jouw omgeving. Kijk verder dan wat je oog ziet.

CHAKRA

Helderziendheid wordt geregeerd door het derde oog chakra.

KRISTAL

Kleuren en kristallen die kunt gebruiken helderziendheid te ontwikkelen zijn: indigo of diep paars, zoals bijvoorbeeld de Amethist, Lapis Lazuli, Sugalite en Sodalite.

AARTSENGEL

De aartsengel die verbonden is met helderziendheid is: aartsengel Raphaël. Raphaël is de engel die een man genas van blindheid en kan daarom helpen onze spirituele blindheid te overwinnen zodat we kunnen zien door de ogen van onze engelen.

“Dankjewel, aartsengel Rafaël, voor het ondersteunen van het ontwaken van mijn derde oog centrum en het verzorgen van mijn helderziendheid. Ik ben bereid om te zien.”

Bron: Kyle Gray

MEDIUMS/PARAGNOSTEN

Angel – Emma – Starlys – Merlin – Tess – Yara

Over de schrijver
Hét spirituele platform met authentieke coaches: professionele mediums, paragnosten, healers & kaartleggers. Via channeling, tarot- & orakelkaarten geven wij telefonische consults, personal en business readings, rituals, spells en services. Stel je vraag en ontvang eerlijk antwoord, advies en inzicht. Authenticiteit, betrouwbaarheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel.
Reactie plaatsen