Engelen Contact
15 januari 2021 
in Engelen
10 min. leestijd

Engelen Contact

ENGELEN CONTACT

Negen tips om engelen contact te maken: De kracht van dankbaarheid; de kracht van meditatie; de kracht van visualisatie; de kracht van jezelf openstellen; de kracht van intuïtie; de kracht van vragen; de kracht van luisteren; de kracht van engelentaal en de kracht van dankjewel.

Hoe kom ik in contact met de engelen of hoe kan ik contact maken met de aartsengelen en beschermengelen? Hoe kan ik de engelen aanroepen en met ze communiceren? Hoe kan ik hulp vragen aan de engelen? Hoe kan ik weten dat ze er zijn, hoe kan ik ze zien, voelen, horen of ruiken? Hieronder volgen negen tips.

TIP 1 – DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

De engelen verheugen zich als we ‘dank’ zeggen of ‘dankbaar’ zijn. Ze houden niets liever dan ons tevreden te zien. Wanneer we dankbaar zijn dansen en draaien de engelen om je heen.

Dankbaarheid geeft onze gebeden kracht; het stelt ons in staat om van een ‘plaats van angst’ naar een ‘plaats van waardering’ te gaan.

Dankbaarheid is het grootste goed bij problemen – al het ‘magische elixer’ voor alles dat het leven je te bieden heeft.

 • Als sommige dagen te zwaar worden? (iets waar we nu allemaal mee te maken hebben) Richt je op dankbaarheid en maak het beter.
 • Die onenigheid die je had met iemand die belangrijk is? Concentreer je op dankbaarheid en maak het beter.
 • Die uitdaging waar je je hoofd over breekt? Focus op dankbaarheid en maak het beter.

Dankbaarheid is de kern van werkelijk geluk. De belangrijkste reden voor dankbaarheid is dat je hierdoor gelukkig wordt. Zonder dankbaarheid zou je altijd negatief zijn. Je zou voortdurend zeuren, klagen en al het moois van het leven over het hoofd zien. Dankbaarheid heeft grote en duidelijk positieve effecten op onze gezondheid, ons geluksgevoel en onze relaties.

De engelen weten dat wanneer je vaker positieve emoties ervaart, je tevredener bent met je leven en positieve verwachtingen van de toekomst hebt. Tegelijkertijd heb je minder gevoelens van angst en depressie. Bovendien zijn dankbare mensen prettig om mee om te gaan: ze zijn aardiger, empathischer, vergevingsgezind, behulpzaam, niet snel jaloers en niet-materialistisch ingesteld.

Gebruik de drie onderstaande vragen dagelijks om dankbaarheid te voelen

 1. Waar ben je nu blij/trots over in je leven?
 2. Wat daarvan maakt dat je blij bent?
 3. Hoe laat dat jou voelen?

Maak een lijst van vijf dingen waar je dankbaar voor bent, als voorbeeld

 1. Mijn moeder & vader, zussen & broers
 2. Mijn familie & vrienden
 3. Mijn werk
 4. Mijn sport
 5. Mijn hobby

Gratitude bestows reverence, allowing us to encounter everyday epiphanies,  those transcendent moments of awe that change forever how we experience life and the world.

– John Milton

TIP 2 – DE KRACHT VAN MEDITATIE

Mediteren (dhyana) is louter ‘zijn’, in het ‘hier en nu’. Volg je adem, tel in- en uitademing of zeg in stilte een mantra. Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot je ‘ware kern’ te komen. Er zijn veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen, om bij jezelf te komen of om te gaan met (negatieve) emoties.

Tijdens meditatie kun je in contact komen met bijvoorbeeld de zeven aartsengelen die verbonden zijn met het Christendom: Chamuël (aartsengel van liefde en doelen), Gabriël (aartsengel en beschermer van communicatie), Jophiël (aartsengel van schoonheid en kunst), Michaël (aartsengel van bescherming en veiligheid), Raphaël (aartsengel van genezing en healing), Uriël (aartsengel van het licht, van de mannelijke gezondheid en de aarde) en Zadkiël (aartsengel van de vrede, liefde en goedheid). Deze aartsengelen helpen je graag en op deze manier kom je ook in nauw contact met hun engelen. Iedere engel heeft een eigen unieke eigenschap en je kunt hier altijd gebruik van maken. Door ze samen aan te roepen in je meditatie zorg je voor een bepaalde harmonie. De engelen staan altijd klaar om je te helpen!

Mediteren kun je leren

 1. Nodig de engelen uit
 2. Kies een stille en vredige omgeving
 3. Draag comfortabele kleding
 4. Bepaal hoe lang je wilt mediteren (zet eventueel een wekkertje)
 5. Doe wat stretchoefeningen voor je begint (tegen stijfheid)
 6. Zit in een comfortabele positie
 7. Recht je rug terwijl je zit
 8. Sluit je ogen als je een beginner bent, houd je ogen open als je gevorderd bent
 9. Bedank de engelen voor hun aanwezigheid

Mediteren helpt bij

 1. Minder Stress
 2. Minder Angst
 3. Voorkomen Depressie
 4. Reduceren van Ontstekingen
 5. Verbeteren van concentratie en focus
 6. Tegengaan van vergeetachtigheid
 7. Ontwikkelen van compassie
 8. Tegengaan van verslaving
 9. Beter slapen
 10. Verbeteren emotionele balans
 11. Verminderen van schrikreactie
 12. Sterker maken van je immuunsysteem
 13. Lagere bloeddruk
 14. Minder eenzaamheid
 15. Meer energie
 16. Je wordt gelukkiger

Mediteer iedere ochtend als je wakker wordt en iedere avond voordat je gaat slapen. Zo leer je jezelf beter kennen en managen. Je eigen geest is de ultieme bron van geluk!

TIP 3 – DE KRACHT VAN VISUALITIE

De engelen weten dat je dromen en doelen hebt. Visualiseren is een manier om sneller bij deze dromen en doelen te komen. En je zet hierbij de kracht van je brein in!

Wat is visualiseren?

Tijdens visualiseren train je je voorstellingsvermogen. In je hoofd creëer je beelden van je droom of doel. Je maakt dus een concrete voorstelling van waar je naartoe wilt: het vertalen van een gedachte naar een beeld. Visualiseren is een krachtige techniek die je kan helpen doelen te bereiken en obstakels te overwinnen.

“Visualisatie is onderdeel van jouw interne wereld, jouw werkelijkheid, waarmee jij door het leven gaat. Wat je voor je ziet, is onder andere gekoppeld aan de interne dialoog die je met jezelf hebt als reactie op een bepaalde trigger; aan de verhaaltjes of gedachten die jij aan jezelf presenteert. Visualisaties zijn er dus altijd, en komen de hele dag door op. Bij de meeste mensen gebeurt dit nog onbewust.”

– Daniel Kluken

Vijf stappen om te visualiseren met engelen

 1. Nodig de engelen uit
 2. Word je bewust van de interne representaties die je oproept
 3. Stel de juiste vragen over je huidige visualisatie, zodat je focus en het beeld dat je creëert veranderen
 4. Maak aanpassingen in het beeld dat je oproept
 5. Bedank de engelen voor hun aanwezigheid

Op het moment dat jij jezelf traint om bewuster te zijn van je huidige visualisaties en visualisatie inzet om je direct beter te voelen, werkt toekomstgerichte visualisatie nog krachtiger: je stelt jezelf de ideale situatie, gewenste situatie of doelen voor en maak een zeer gedetailleerd beeld van de gewenste uitkomst. Betrek al je zintuigen bij de visualisatie en vraag jezelf het volgende af:

 • Wat ben ik aan het doen?
 • Hoe gedraag ik mij?
 • Hoe voel ik mij?
 • Wat zie ik?
 • Wat hoor ik?
 • Is er een bepaalde geur?
 • Hoe sta of zit ik?
 • Hoe adem ik?
 • Hoe beweeg ik op dat moment?

Mocht je het lastig vinden kun je de engelen om hulp vragen

 • Welke stappen moet ik nemen om mijn doel te bereiken?
 • Wat heb ik nodig?
 • Hoe wil ik succesvol omgaan met mijn contrasten?

Visualisatie heeft velen geholpen. Ook jij kunt de kracht van visualisatie ervaren. Door je bewust te worden van je huidige visualisaties, deze indien nodig aan te passen en door nieuwe visualisatie in te zetten, kun je je contrasten overwinnen en doelen bereiken.

TIP 4 – DE KRACHT VAN JEZELF OPENEN

De engelen nodigen je uit om jezelf meer te laten zien. Om dat stukje van jouw kern te laten zien, iets van wie jij werkelijk bent. Dit doe je op je eigen manier; de manier waarop je praat en je gedraagt.

Soms is de kern complex, vol met gevoelens en gedachten die soms tegenstrijdig zijn met elkaar: Gepaard met angst, twijfel en onzekerheid. Daarom verbergen we vaak onze diepste gedachten en gevoelens; willen we er niet over praten.

Wanneer je die gevoelens en gedachten deelt met anderen, stel je je open en kwetsbaar op. Dat nodigt anderen uit om zelf ook open te zijn, waardoor er écht verbinding en contact ontstaat.

Zeven tips om je open te stellen met behulp van de engelen

 1. Nodig de engelen uit
 2. Weerspiegeling: zorg dat de buitenkant altijd overeen komt met de binnenkant
 3. Focus op gevoel: echte openheid is eerlijk durven zijn over gevoelens die we liever niet zouden hebben
 4. Zeg wat je voelt: probeer je vragen te veranderen in stellingen
 5. De eerste persoon: probeer te spreken vanuit de eerste persoon; geef een ‘ik-boodschap’
 6. Niet dichtklappen: probeer je te verplaatsen op de vraagsteller en besluit daarna pas of je antwoord wilt geven
 7. Bedank de engelen voor hun hulp

Accepteer jezelf, je bent goed zoals je bent. Je staat met zelfvertrouwen in het leven en kunt makkelijker terugveren bij tegenslag!

TIP 5 – DE KRACHT VAN INTUÏTIE

Ingeving, intuïtie, inzicht: een gevoel zonder precies te weten waar het vandaan komt. Het bekende stemmetje achteraf: ‘ik wist het’ of ‘had ik maar geluisterd naar mijn gevoel’ hebben we allemaal weleens meegemaakt. Je emotionele geleide-systeem ofwel je intuïtie kun je ook omschrijven als ‘heldervoelen’. Dit is één van de zesde zintuigen. Je weet van binnen gewoon iets zonder precies te weten hoe en wat.

Je intuïtie is verbonden met je ziel en je hart. Wanneer je luistert naar je intuïtie wordt je als het ware geleid op jouw levenspad. De engelen weten exact wat jouw zielenmissie is en zullen je dan ook altijd bijstaan. Via je intuïtie kun je met de engelen praten. Zij luisteren naar je gevoel, naar je hart, naar je ziel. Wanneer je aan de engelen hulp vraagt willen ze je met raad en daad bijstaan.

TIP 6 – DE KRACHT VAN VRAGEN

Wanneer je je alleen voelt, in een moeilijke situatie zit of door een pijnlijke fase van je leven heen gaat kun je hulp vragen aan de engelen. Zij zijn er voor je en zullen je ook altijd helpen. Wel wachten zij totdat wij om hulp vragen. Dit heeft te maken dat -wij mensen- een ‘vrije wil’ hebben. De engelen respecteren onze ‘vrije wil’ en kunnen ons pas helpen wanneer wij hen om hulp vragen en hen toelaten ons te helpen. Zorg ervoor dat je vraagstelling zuiver, oprecht en positief is geformuleerd. Weet dat de engelen in contact staan met jouw hart en ziel.

Vind je het lastig om hulp te vragen

De engelen vinden het juist krachtig wanneer je weet wanneer je hulp nodig hebt en dit ook vraagt. Hulp vragen verbind je met mensen om je heen, met je engelen en met jezelf. Je kunt met de engelen praten net zoals je tegen je familie, vrienden of collega’s praat. Ook wanneer je de engelen niet kunt zien zijn ze er wel degelijk! Stel je vraag, deel je zorgen en lucht je hart wanneer je daar behoefte aan hebt: neem de tijd voor jezelf en jouw engelen. Op deze manier kun je lekker vrijuit praten tegen je engelen.

Hoe stel ik een goede vraag

De engelen horen je altijd! Zorg ervoor dat wanneer je de engelen een vraag stelt, op zo’n manier doet die jouw ‘hoogste goed’ dient. Het is niet de bedoeling dat jouw vraag anderen schaad, kwetst op pijn doet. Het kan zijn dat de engelen of jouw beschermengelen zien dat jouw vraag niet jouw hoogste goed dient: dan kunnen de engelen weinig doen met jouw vraag. Dit betekent niet dat ze je niet helpen of niet willen helpen, maar dat jij je vraag anders mag formuleren.

Wanneer je met vrije wil, vertrouwen, respect, hoogste goed en een positieve uitkomst voor iedereen in je achter hoofd houd, heb je een mooie leidraad voor je vragen aan de engelen.

Sta open voor hun creatieve manieren van antwoorden, voor wat je krijgt aangereikt, voor wat ze op je pad brengen (ook al is het iets anders dan je had gevraagd of verwacht). De engelen weten absoluut wat goed voor je is, vertrouw daarop!

Vertrouw op jezelf en op de engelen!

“Je communiceert met je engelen en de boodschappen die je krijgt zijn heel reëel. Vertrouw ze.”

TIP 7 – DE KRACHT VAN LUISTEREN

Onze eigen ziel is zoveel keer sterker dan onze engelen. Onze engelen willen dat we dat eindelijk zien en dat we van onszelf houden zoals zij van ons houden.

Je hebt je eigen intuïtie nodig om verbinding te maken met de engelen. Jouw ziel is verbonden met andere zielen én de heilige geest. En zij willen je helpen. Voordat je verbinding maakt met engelen, moet je verbinding maken met je eigen ziel. Je kunt alleen maar via je eigen ziel – je eigen creatieve kracht – contact maken met de zielenwereld. Engelen spreken met je hart en ziel. Niet met je ego. Stem af en luister naar je innerlijke stilte: niet op woorden maar op je frequentie, ritme, ruimte en stilte.

Open je ogen, je oren, je neus, je hart en ervaar wat de engelen allemaal voor je kunnen doen en ontvangen we een antwoord op onze vragen en gebeden.

Wil je meer naar je gevoel en je innerlijke kompas luisteren: de de volgende tips kunnen je hierbij helpen

 1. Nodig de engelen uit
 2. Rust: plan regelmatig me-time in
 3. Laat je angsten los
 4. Onderzoek je gedachte
 5. Laat je (ver)oordelen los
 6. Geef je grenzen aan
 7. Mediteer
 8. Wat denk ik
 9. Wat voel ik
 10. Schrijf je gevoel op
 11. Maak verbinding met jezelf
 12. Geef je emoties en jezelf de erkenning die het nodig heeft
 13. Ga de natuur in: het bos, het water, de zee
 14. Heb vertrouwen in jezelf
 15. Bedank de engelen voor hun hulp

Achttien affirmaties die je helpen je intuïtie te versterken

 1. Ik vertrouw op mezelf en mijn hogere zelf
 2. Ik sta in contact met het Universum
 3. Ik ben verbonden met mijn innerlijke oog
 4. Mijn intuïtie leidt mij
 5. Ik vertrouw in geloof in mijn ware doel
 6. Ik verwelkom helderheid en leiderschap
 7. Ik vertrouw op mijn gevoel en inzichten
 8. Ik sta open voor Goddelijke sturing en kracht
 9. Ik handel naar mijn eigen normen en waarden
 10. Ik word gestuurd door het Universum
 11. Mijn intuïtie wordt elke dag sterker
 12. Mijn echte zelf spreekt
 13. Ik ben volledig in het ‘hier en nu’
 14. De toekomst is vol met mogelijkheden
 15. Ik gebruik alles wat de natuur mij heeft gegeven
 16. Ik luister naar mijn lichaam en naar mijn gevoel
 17. Ik hou van mezelf
 18. Ik ben licht en liefde

TIP 8 – DE KRACHT VAN ENGELENTAAL

Wees open voor de manier waarop de engelen communiceren: blijf niet vastzitten in de manier waarop het volgens jou eigenlijk zou moeten. De onverwachte, ongewone gedachten of inspiratie die je ontvangt, die je normaal gesproken niet zou hebben, zijn de engelen die met jou willen ‘praten’. Dit doen zij via hun eigen taal: ‘de engelentaal’.

De taal van de engelen kun je ontvangen via

 1. Inzichten
 2. Dromen
 3. Raadsels
 4. Symbolen
 5. Grappen
 6. Metaforen
 7. Gevoel
 8. Beeld
 9. Geluid
 10. Muziek: je krijgt een lied in je hoofd. Wat is de boodschap van het lied?
 11. Boeken
 12. Beeld: Foto’s, Films, Posters, Et cetera
 13. Bekende geuren die je aan je dierbaren doen denken
 14. Fonkelingen
 15. Lichtflitsen
 16. Welke gekke of onzinnige boodschap je ook in je hoofd voelt opkomen, vertrouw het

TIP 9 – DE KRACHT VAN DANKJEWEL

De engelen vinden het fijn wanneer ze je kunnen helpen. Bedank de engelen voor hun aanwezigheid, hulp en bescherming. Dit kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld gewoon ‘dankjewel’ zeggen, een kaarsje branden, een bloemetje in een vaas doen, eigenlijk zoals je ieder ander dankjewel zegt. Maar, de beste manier om de engelen te danken, is door gelukkig en blij te zijn.

MEDIUMS/PARAGNOSTEN

Angel – Emma – Starlys – Merlin – Tess – Yara

Over de schrijver
Hét spirituele platform met authentieke coaches: professionele mediums, paragnosten, healers & kaartleggers. Via channeling, tarot- & orakelkaarten geven wij telefonische consults, personal en business readings, rituals, spells en services. Stel je vraag en ontvang eerlijk antwoord, advies en inzicht. Authenticiteit, betrouwbaarheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel.
Reactie plaatsen