Engelen Hiërarchie
29 januari 2021 
in Engelen
2 min. leestijd

Engelen Hiërarchie

ENGELEN HIËRARCHIE

De engelen hebben een hiërarchie. Deze hiërarchie bestaat uit ‘drie lagen’ en iedere ‘laag’ bestaat uit ‘drie koren’.

Serafijnen, Cherubijnen, Tronen, Heerschappijen, Vorsten, Machten, Krachten, Aartsengelen en Engelen.

EERSTE LAAG

Bij de eerste laag horen de Serafijnen, Cherubijnen en Tronen

Serafijnen

De serafijnen: zij zijn wezens uit puur licht en staan het dichtste bij de goddelijke bron. Men ziet hen als de engelen van het pure licht, de liefde en het vuur. De serafijnen stralen zulk rein licht uit dat je niet in staat bent om hen met je fysieke oog te zien. Via gebed of in meditatie kun je vragen om in verbinding te treden.

Cherubijnen

De cherubijnen: zij leiden de positieve energie en respecteren de wijsheid van de goddelijke bron. Zij beschermen de sterren.

Tronen

De tronen: zij zijn de energie die door jouw beschermengel is gestuurd. Zij zijn de rechercheurs en de ontdekker voor de goddelijke bron. Zij verzamelen positieve energie, staan voor gerechtigheid en geven handvatten in kwesties van het karma.

TWEEDE LAAG

Bij de tweede laag horen de Heerschappijen, Vorsten en Machten

Heerschappijen

De heerschappijen: zij staan voor wijsheid en intuïtie.

Vorsten

De vorsten: zij waken over landen, steden en sommige groepen van mensen op aarde. Ze helpen en beschermen regeringsleiders en religieuze leiders om de juiste beslissingen te nemen.

Machten

De machten: zij werken samen met de ‘tronen’. Sturen ‘spirituele energie’ om mensen te helpen ‘hulpmiddelen’ te vervaardigen die nodig zijn om te groeien op hun spirituele weg. Zij houden van positieve mensen en het volbrengen van wonderen. De machten staan voor moed en dapperheid.

DERDE LAAG

Bij de derde laag horen de Krachten, Aartsengelen en Engelen

Krachten

De krachten: zij volgen de menselijke geschiedenis. Sturen ‘boodschappen’ of geven ‘signalen’ als iemand of iets je wilt schaden. De krachten helpen je wanneer je hen hierom vraagt. Zij helpen situaties en problemen te doorzien en te beschermen wanneer je in moeilijkheden bent.

Aartsengelen

De aartsengelen: zij behoren tot meerdere groepen. Zij genieten om met de mensen bezig te zijn en hen te helpen wanneer zij kunnen. Zij zijn een krachtig team van het hemelse rijk en leiden positieve energie van de goddelijke bron naar de aarde. Zij hebben verschillende kwaliteiten. Wat de namen en betekenissen van de aartsengelen zijn kun je hier lezen.

Engelen

De engelen: zij helpen ons in het dagelijkse leven, brengen informatie en handvatten van de goddelijke bron naar de mensen. Jouw beschermengel hoort ook bij deze groep en is er speciaal voor jou. De engelen zorgen voor een harmonische energie stroom. Als voorbeeld, de natuurengelen en elfen zijn de beschermers of verzorgers van planten en dieren. De namen van de engelen en hun taak kun je hier lezen.

MEDIUMS/PARAGNOSTEN

Angel – Emma – Starlys – Merlin – Tess – Yara

Over de schrijver
Hét spirituele platform met authentieke coaches: professionele mediums, paragnosten, healers & kaartleggers. Via channeling, tarot- & orakelkaarten geven wij telefonische consults, personal en business readings, rituals, spells en services. Stel je vraag en ontvang eerlijk antwoord, advies en inzicht. Authenticiteit, betrouwbaarheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel.
Reactie plaatsen